Zonnepaneel drone inspectie

THERMISCHE DRONE INSPECTIES

Vivo Fotografie & Drone Inspecties maakt gebruik van drones die voorzien zijn van een warmtebeeldcamera waarmee thermische inspecties uitgevoerd kunnen worden. Op deze manier kan op een veilige en kostenbesparende manier objecten worden gecontroleerd op warmteverlies of juist warmteontwikkeling.

Waarom een thermische drone inspectie.

Met de thermische camera van een drone kan warmteverlies of juiste warmteontwikkeling in beeld gebracht worden. Denk daarbij aan het warmteverlies bij een woning of een bedrijfspand; waar ontsnapt de warmte en kan de isolatie verbeterd worden? Aan de hand van de dronebeelden kan er heel gericht een plan van aanpak worden gemaakt om daar waar het nodig is warmteverlies te voorkomen.

Maar ook warmteontwikkeling kan met een thermische camera in beeld worden gebracht. Denk daarbij aan apparatuur, leidingen en schoorstenen die te warm worden en daardoor sneller slijten of zelfs brand kunnen veroorzaken. Dit kan voorkomen worden door periodiek controles te laten uitvoeren zeker als het onderwerp moeilijk te bereiken is of waarbij grote afstanden overbrugt moeten worden. Ook voor zonnepanelen is een thermische drone inspectie zeer toepasbaar en uitgebreide informatie staat op deze pagina.

Voor Wie en Wanneer

Een drone inspectie laten uitvoeren heeft als voordeel dat het snel maar nog belangrijker veilig uit te voeren is. Daarnaast is er een kostenbesparing te behalen want er hoeven geen steigers opgebouwd te worden, of het huren van een hoogwerker is niet nodig en er hoeven geen mensen over een dak te lopen. Naast de besparing van deze kosten is een drone inspectie ook veel sneller. Een thermische drone inspectie is inzetbaar voor bedrijven, installatiebedrijven, woningstichtingen en particulieren. Een drone inspectie is altijd goedkoper dan constante warmteverlies of schade aan apparatuur door warmteontwikkeling.

Copyright 2006/2024 Vivo Fotografie & Drone Inspecties - All Rights Reserved